full screen background image

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță publică, desfășurate de polițiști

Poliția orașului Vicovu de Sus a organizat, sâmbătă, o acțiune punctuală pe raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 40 de persoane, fiind testați cu aparatul etilotest 10 conducători auto.

Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de leim și au fost reținute 3 permise de conducere.

În perioada 15-16 februarie, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava a organizat o acțiune punctuală pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții.

Cu această ocazie, a fost constatată și aplicată o sancțiune contravențională conform Legii nr.295/2004, în valoare de 500 de lei, și a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat o armă neletală și 16 elemente de muniție și au anulat dreptul de deținere, port și folosire pentru 6 deținători de arme și muniții.

Sâmbătă, Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră în zona de desfășurare a manifestării ”Serbările Zăpezii 2019”.

Au fost organizate 3 filtre, fiind constatată o infracțiune în flagrant și aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.220 de lei, din care 13 la regimul circulației rutiere.

Poliția orașului Dolhasca, în cooperare cu Serviciile Ordine Publică și Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Suceava și la care au fost cooptate și forțe de jandarmi, a organizat, sâmbătă și duminică, o acțiune punctuală pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră în zona barurilor și discotecilor din localitate.

Au fost legitimate 160 de persoane, fiind constatată o infracțiune și aplicate 4 sancţiuni contravenționale, în valoare de 3.305 lei.

Polițiștii au mai retras 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii a fost identificat în flagrant un localnic, de 25 de ani, care conducea autoturismul pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments