full screen background image

Membrii Consiliului de Administraţie al BNR merg marţi în Parlament

Membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României vor merge marţi în Parlament, la audierile programate să aibă loc începând cu ora 11:00 într-o şedinţă comună a comisiilor economică şi de buget-finanţe ale Senatului.

“Pe 12 (februarie, n.r.) am hotărât să mergem tot Consiliul de Administraţie. Invitaţia e şi din partea Comisiei de Buget – Finanţe. Deci am primit o invitaţie, în sfârşit o invitaţie validă”, a spus Mugur Isărescu în 7 februarie, la briefingul de presă pentru prezentarea deciziilor şedinţei CA pe probleme de politică monetară.

El a declarat că până acum nu a răspuns invitaţiei pentru că au existat o serie de neclarităţi.

“Au fost invitaţii transmise pe la vreo 10 studiouri de televiziune. Nu ştiam în care studiou să mă duc. Acum avem o invitaţie semnată de doi preşedinţi de comisie, avem o intervenţie publică a şefului Senatului, care e normală. Spuneţi şi dumneavoastră cum ar fi, deci spune cineva să vii undeva şi un confrate, tot senator, spune nu domnule, vezi că nu a îndeplinit….scrisoare publică. Nu a îndeplinit criteriile, a făcut un abuz domnul preşedinte al comisiei respective”, a spus Isărescu.

Preşedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a precizat luni că Mugur Isărescu i-a confirmat prezenţa pentru marţi.

“Înţeleg că, iată, vine cu întregul Consiliu de Administraţie, lucru care ne bucură foarte tare că înţelege într-un final care sunt obligaţiile CA al BNR. Vom discuta pe marginea ROBOR şi a felului în care se calculează acest indice, vom discuta pe marginea raportului pe care BNR l-a prezentat la sfârşitul anului în legătură cu stabilitatea financiară şi despre inflaţie. Va fi o zi plină, cu multe întrebări la care sunt convins că domnul guvernator va da răspuns la toate. (…) Va fi abordată problema cursului leu-euro. Vom sta mai bine de oră, două. Sunt convins că toate temele care frământă populaţia, care frământă opinia publică vor fi dezbătute şi nu am niciun motiv să cred că vom pleca după acea audiere mai în ceaţă decât suntem acum”, a afirmat Zamfir. AGERPRES

comments

comments