full screen background image

Amenzi şi bunuri confiscate, după mai multe razii ale Poliţiei Economice

În perioada 4 – 10 februarie, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 21 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale și familiale, fiind constatate 9 infracţiuni, toate la Legea nr.84/1998 rep., privind mărcile și indicațiile geografice.

Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, toate la Legea nr.12/1990 și au confiscat bunuri în valoare de 1.000 de lei, constând în produse cosmetice.

De asemenea, au mai fost ridicate, în vederea expertizării, bunuri în valoare de 9.280 de lei, constând în produse de îmbrăcăminte și încălțăminte.

În Piața din municipiul Rădăuți, polițiștii au identificat o localnică, de 39 de ani, care oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciunea că produsele ar fi contrafăcute.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punerea în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, bunurile fiind ridicate în vederea expertizării.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza