full screen background image

4 februarie, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează în fiecare an la data de 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, inițiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Am povestit astăzi despre prevenție, simptome, factori și bineînțeles, tratament, alături de Radu Ianovici, vicepreședinte MIELOPRO – Asociația Pacienților cu Neoplazii Mieloproliferative.

Pentru obținerea unui impact de lungă durată, campaniile se desfășoară pe mai mulți ani. 2019 marchează lansarea campaniei de 3 ani, desfășurată sub deviza ”Eu sunt și eu voi fi.”, ce pune accent pe puterea acțiunii individuale de a influența viitorul.

Așa cum cancerul afectează pe oricine în diferite moduri, fiecare are puterea de a acționa pentru reducerea impactului pe care această boala îl are asupra persoanei afectate, familiei acesteia și comunității. De aceea este necesar să ne implicăm alături de comunitatea în care ne aflăm, în diferite campanii și acțiuni de prevenire, să reflectăm asupra a ceea ce putem să facem, să ne luăm un angajament și să aplicăm măsurile necesare.

Acțiunile noastre vor face o diferență, pe viitor, împotriva cancerului.

comments

comments