full screen background image

PNL Iaşi, despre buget: Neincluderea sumelor de bani pentru Autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş echivalează cu o declaraţie de război a PSD împotriva celor 4,5 milioane de locuitori din Moldova

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că în proiectul de buget pe anul 2019 nu sunt incluse sumele necesare pentru finalizarea documentaţiilor pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, precizând că gestul PSD echivalează cu o ”declaraţie de război” împotriva Moldovei.

Deputatul Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că deşi există o lege pentru începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în proiectul de buget pentru acest an nu sunt incluse sumele necesare pentru demararea investiţiei.

”Neincluderea sumelor de bani în bugetul pe anul 2019 pentru finalizarea documentaţiilor pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş, deşi există o lege care prevede explicit acest lucru, echivalează cu o declaraţie de război a PSD-ului împotriva celor 4,5 milioane de locuitori din Moldova. Dacă amendamentele pe care le voi înainta vor fi respinse, cred că trebuie să recurgem la cele mai radicale gesturi, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os”, susţine liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea.

El a precizat că oamenii din Moldova care plătesc taxe şi impozite, precum şi întreprinzătorii din regiune ”trebuie să ia în calcul soluţia ultimă, adică greva fiscală”.

”Este o măsură ultra-radicală, însă actuala formă de buget pur şi simplu ignoră aşteptările noastre. Cu acest buget, Moldova este scoasă de pe harta investiţiilor, fiind complet abandonată. În această situaţie, de ce să plătim miliarde de euro anual taxe, iar în schimb să primim din partea lui Dragnea, Vâlcov şi Dăncilă sfidare şi dispreţ? Ştiu că o astfel de abordare este radicală, însă nu putem continua la nesfârşit aşa. Sper ca în al 12-lea ceas parlamentarii PSD-ALDE din Iaşi să se trezească”, a mai spus Marius Bodea.

La rândul său, Dan Radu, reprezentantul uneia dintre asociaţiile civice ieşene care militează pentru autostradă, a scris pe reţelele de socializare că ”dacă guvernanţii îşi doresc aşa mult un an furtunos, le promitem că-l vor avea”.

În ultimul an, reprezentanţii societăţii civile ieşene au organizat mai multe proteste, inclusiv un marş motorizat pe traseul Iaşi-Bucureşti, cerând demararea urgentă a lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

comments

comments