full screen background image

Începe Olimpiada Națională “Științele Pământului”, la USV

Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) găzduieşte, până pe 5 februarie, Olimpiada Națională Interdisciplinară “Științele Pământului”, în cadrul căreia vor concura peste 100 de liceeni la fizică, biologie, chimie şi geografie.

Organizatorii olimpiadei sunt Inspectoratul Școlar Judeţean, USV și Societatea Științifică “Cygnus”.

Participanții vor trece de două probe de concurs, teoretică şi practică, fiecare cu durata de 3 ore, cu întrebări din toate cele 4 discipline.

Cazarea elevilor şi a profesorilor însoţitori se va face în căminele de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” şi Colegiul de Informatică “Spiru Haret” din Suceava.

Organizatorii au pregătit pentru participanţi vizite la Muzeul de Istorie al Bucovinei, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Cetatea de Scaun, Mănăstirea Dragomirna, program de film la mall etc.

În urma stabilirii clasamentului final, vor fi selecționați elevii din lotul lărgit pentru Olimpiada internaţională.

Acest lot va fi format din primii 10 elevi.

Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada “Ştiinţele Pământului” se va face la Suceava, în intervalul 5 – 9 februarie, de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţia celor patru elevi care vor alcătui lotul naţional al României.

“BINE AȚI VENIT ÎN BUCOVINA!

Ținut multicultural, de vis și legendă, tărâm zbuciumat în vâltoarea istoriei și a devenirii sale, dar totdeauna vindecător de suflet, meleagul de la margine de regat, în Țara de Sus, prețuit încă de Dimitrie Cantemir, în scrierile sale, pentru statornicia în credință a oamenilor de aici, Bucovina a rămas la fel de fermecătoare și primitoare, așteptându-și oaspeții cu dragoste, deschidere și bucurie, de oriunde ar veni ei.

Bine ați venit la evenimentul științific din această iarnă a anului 2019, găzduit de Târgul Sucevei – Bine ați venit la Olimpiada Interdisciplinară „Științele Pământului”, ediția a XXIII-a!

Această manifestare se dorește a fi o metaforă a tinereții liceenilor, dar și un pas spre cercetare și afirmarea lor viitoare.

Cine știe, poate de aici, din nordul țării, va porni drumul unora/ multora dintre ei spre împlinirea profesională! Noi dorim să se întâmple așa!

Așadar, vă întâmpinăm, dragi tineri, cu credință și speranță. România are nevoie de oameni de valoare! Voi sunteți aceștia, vă susținem și vă acordăm toată încrederea!

Dorim să vă bucurați de frumusețile minunatului pământ românesc pe care poposiți acum și să legați prietenii durabile, care să rămână arc peste timp!

Mult succes tuturor!”, este mesajul transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Programul Olimpiadei Interdisciplinare “Științele Pământului” este următorul:

comments

comments