full screen background image

ANAF efectuează controale la trei bănci

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) derulează în prezent controale la două bănci, urmând să înceapă verificări la o a treia bancă.

Controalele vizează impozitul pe profit pentru câștigurile obținute în anii din urmă, potrivit informațiilor transmise Profit.ro de către ANAF. În februarie, ANAF va începe verificările la o a treia instituție de credit, pentru profitul raportat în perioada 2013-2017.

Verificările vin după ce la jumătatea lunii trecute șeful PSD, Liviu Dragnea, a făcut declarații critice privind multinaționalele și băncile.

Este nevoie ca Executivul să le ceară băncilor şi multinaţionalelor din România ca ”din profiturile uriaşe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale”.

“E nevoie de un Guvern, de o coaliţie, care să le spună atât băncilor, cât şi multinaţionalelor din România, că şi această ţară are dreptul să ceară ca din profiturile uriaşe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în ţările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. (…) Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici, de la tribuna Consiliului Naţional, vă cer să interveniţi de urgenţă. Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiţie, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitaţi-vă la cifra de afaceri, totuşi”, spunea Dragnea la jumătatea lui decembrie.

comments

comments