full screen background image

Proiect de reducere și prevenire a abandonului școlar, la Şcoala “Gheorghe Popadiuc” Rădăuți

La Școala Gimnazială “Gheorghe Popadiuc” Rădăuți a avut loc, marţi, un eveniment de atragere și menținere în școlile țintă a resurselor umane calificate, în cadrul proiectului “E-PROFI-educație prin PROgrame de Formare Inovative pentru resurse umane calificate și motivate în județul Suceava”.

Este vorba de un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educație și competențe. Scopul proiectului este “Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal în învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare”.

În deschiderea evenimentului, directorul Școlii, Marcel Colibaba, a vorbit despre necesitatea și beneficiile acestui proiect în școlile beneficiare.

În continuare, inspectorul Tatiana Vîntur, din partea Inspectoratului Şcolar Județean (ISJ) Suceava, a explicat utilitatea și adresabilitatea proiectului.

Peste 30 de cadre didactice de la școlile beneficiare ale proiectului au participat la acest eveniment.

Au luat cuvântul și reprezentanții școlilor participante, care s-au declarat extrem de mulțumite de aceste cursuri și speră să poată pune în practică, la clase, tot ce au învățat aici.

Beneficiarul proiectului este ISJ Suceava, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic “George Tofan” și Asociația PartNet – parteneriat pentru dezvoltare durabilă.

Școlile partenere în proiect sunt: GPN Nr.1 Cașvana, Școlile Gimnaziale “Gheorghe Popadiuc” Rădăuți, “Ciprian Porumbescu” Siminicea, “Grigore Ghica Voievod” Câmpulung Moldovenesc, “Ion Barbir” Capu Câmpului, “Dimitrie Pacurariu” Șcheia Nr.2 Iaslovaț, “Mihai Eminescu” Bănești, “Mihail Sadoveanu” Grănicești, “C.Păcurariu” Pătrăuți, Burla, Liceul Tehnologic Cașvana și Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

comments

comments