full screen background image

Reţelele de apă şi de canalizare din cartierul „Europa” ar putea fi introduse pe banii Primăriei Suceava

Primăria municipiului Suceava caută variante de urgentare a lucrărilor de introducere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi a reţelelor de canalizare în cartierul pentru tineri „Europa” de pe Dealul Tătăraşi.

Lucrările sunt tot mai departe de a beneficia de fonduri europene, iar primarul ION LUNGU a declarat că “este foarte probabil” ca investiția să fie făcută pe cheltuiala administrației locale, deoarece proiectul pe fonduri europene “se mișcă foarte greu”

Lungu: “O prioritate pentru acest an este legată de cartierul Europa. Apa şi canalizarea este foarte probabil să fie introduse pe cheltuiala Primăriei, deoarece proiectul pe fonduri europene se mişcă foarte greu. Dacă nu avem apă şi canalizare, nu putem termina cartierul, în primul rând străzile. Probabil că aşa vom face, dar mai aşteptăm, deoarece nu vrem să periclităm proiectul mare, care este depus deja. Încercăm şi varianta de a începe noi lucrările, pentru ca, mai apoi, să fie decontate din fonduri europene”.

În 2012, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare, 142 de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case.

comments

comments