full screen background image

Aeroportul din Dubai şi-a păstrat titlul de cel mai mare aeroport internaţional din lume

Aeroportul Internaţional din Dubai a înregistrat 89,1 milioane de pasageri în 2018, ratându-şi ţinta pe care şi-a propus-o, dar cu toate acestea a rămas cel mai mare aeroport internaţional din lume, transmite Reuters.

Operatorul Dubai Airports a anunţat luni că traficul de pasageri a avansat cu un procent anul trecut, cel mai slab ritm de creştere anual din ultimul deceniu, astfel că nu a putut fi atinsă ţinta de 90,3 milioane de pasageri preconizată.

2018 este primul an în care aeroportul Internaţional din Dubai, unde îşi au baza de operaţiuni companiile Emirates şi flydubai, a înregistrat o încetinire a creşterii numărului de pasageri după 15 ani de creştere solidă. Printre factori se numără încetinirea economiei Golfului din cauza preţului scăzut al petrolului care a afectat industria turistică din regiune.

Aeroportul din Dubai este cel mai mare aeroport internaţional din lume încă din 2014, când a preluat acest titlul de la aeroportul londonez Heathrow, în cazul căruia traficul de pasageri a crescut cu 2,7% până la un număr total de 80 de milioane de pasageri în 2018.

Când vine vorba de cel mai aglomerat aeroport din lume, incluzând atât pasagerii internaţionali cât şi cei interni, titlul este deţinut de aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta care numai în primele 11 luni ale lui 2018 a fost tranzitat de 98,6 milioane pasageri. Cifrele anuale nu au fost încă date publicităţii.

Anterior, însă, operatorul aeroportului din Dubai şi-a exprimat convingerea că, până în 2021, acest aeroport va putea devansa aeroporturile din Atlanta şi Beijng pentru a deveni cel mai mare din lume. AGERPRES

comments

comments