full screen background image

Material lemnos confiscat de polițiști la Drăfuşeni şi Vadu Moldovei

În cursul zilei de joi, la ora 12.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DN 2, pe raza comunei Drăgușeni, autoutilitara condusă de un bărbat, de 48 de ani, din comuna Cornu Luncii, care transporta conform avizului de însoțire 18,00 mc cherestea de esență rășinoase.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara se afla la al doilea transport de material lemnos pe baza aceluiași aviz de însoțire, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 17,68 mc de cherestea și nu cantitatea menționată în documente.

Societatea comercială din comuna Cornu Luncii emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, în valoare de 11.792 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

 

Miercuri, la ora 20.20, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autotrenul cu semiremorcă condus de un bărbat, de 31 de ani, din orașul Frasin, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la materialul transportat în semiremorcă și cel din documentele prezentate de conducătorul auto, specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventariere.

S-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 50,36 mc cherestea de esență rășinoase și nu 46,69 mc, conform avizului emis de o societate comercială din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În cauză s-a procedat la confiscarea valorică a diferenței de 3,67 mc cherestea, în valoare de 2.451 de lei, și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

comments

comments