full screen background image

Val de îmbolnăviri de gripă şi zeci de decese în Europa de Sud-Est

În anumite zone ale Europei gripa s-a extins puternic, iar în Croaţia au murit deja 15 persoane, informează Der Standard, preluat de Rador, într-un articol publicat la sfâșitul săptămânii. Mai multe ţări sud-est-europene se confruntă cu îmbolnăviri masive de gripă. Epidemia se manifestă cel mai puternic în Croaţia unde, potrivit datelor oficiale, s-au îmbolnăvit până acum peste 5.000 de persoane.

Clinicile din Grecia nu dispun de suficient personal pentru a-i putea trata pe toţi. În Serbia s-au înregistrat până acum două cazuri de deces, iar în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în decurs de doar o săptămână cu 43 de procente.

Sofia nu anunţat până acum cazuri de deces, dar se iau măsuri de prevenire. Nici in Ungaria nu s-au înregistrat oficial cazuri de deces, dar autorităţile au declarat prezenţa unei epidemii. O prezenţă crescută a virusului gripal a fost înregistrată şi în Austria, de asemenea şi Suedia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Portugalia, Franţa şi Italia au anunţat o prezenţă răspândită a virusului.

comments

comments