full screen background image

Ministrul Teodor Meleşcanu va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, pe agenda reuniunii miniştrilor de externe din statele membre ale UE figurând teme de actualitate, precum combaterea dezinformării, cooperarea UE – Liga Statelor Arabe/LAS şi relaţia UE – Asociaţia Naţiunilor Sud-Est Asiatice/ASEAN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, în cadrul reuniunii, prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate/ÎR, Federica Mogherini, ministrul Afacerilor Externe român va prezenta omologilor principalele teme aflate în atenţia României pe durata mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, inclusiv pe cele din domeniul politicii externe şi de securitate, în care preşedinţia acţionează în sprijinul Înaltului Reprezentant.

Totodată, în cursul zilei de marţi ministrul Teodor Meleşcanu va prezenta priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE în sfera relaţiilor externe în cadrul audierilor pe care le va avea la Comisia pentru Afaceri Externe/AFET, respectiv la Comisia pentru Dezvoltare/DEVE din cadrul Parlamentului European.

În aceeaşi zi, demnitarul român va avea ocazia de a prezenta priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniul extern în cadrul unui briefing organizat de către think-tank-ul European Policy Center, se mai arată în comunicat. AGERPRES

comments

comments