full screen background image

Doi morţi şi 41 de răniţi în timpul unor controversate lupte cu tauri, în sudul Indiei

Doi bărbaţi au fost ucişi şi alţi 41 răniţi în timpul unui controversat eveniment de lupte cu tauri, la care curajoşii trebuie să înfrunte animalul cu mâinile goale, desfăşurat în statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, a declarat luni poliţia, citată de DPA.

Sportul, cunoscut sub numele de “jallikattu” (“îmblânzire a taurului” în Tamil), a fost interzis de Curtea Supremă din India în 2014, care a acceptat o petiţie depusă de către activiştii pentru drepturile animalelor, potrivit cărora această practică constituie un act de cruzime la adresa animalelor.

Cu toate acestea, guvernul acestui stat a adoptat un ordin executiv care ridica această interdicţie în 2017 în urma protestelor din partea localnicilor care solicitau ca acest sport tradiţional să fie în continuare permis.

În primul incident din cadrul acestui sezon de jallikattu, care a început la 14 ianuarie, doi spectatori au murit în urma rănilor produse de un taur furios la un eveniment de acest fel, desfăşurat în districtul Pudukkottai duminică, a indicat poliţistul S. Kavitha.

Evenimentul – la care au participat 1.353 de tauri, peste 500 de îmblânzitori şi 27.000 de spectatori – a fost inaugurat de cei mai înalţi oficiali ai statului menţionat. De asemenea, 29 de spectatori şi 12 îmblânzitori au fost răniţi, dintre care 13 erau încă spitalizaţi din cauza rănilor grave, a adăugat Kavitha.

În jallikattu, taurul este pus să alerge într-un spaţiu deschis unde mai mulţi bărbaţi încearcă să-l îmblânzească prinzându-l de coarne. Câştigătorul primeşte recompense în bani, monede de aur şi alte premii.

Activiştii pentru drepturile animalelor s-au opus de mult timp acestei tradiţii, atrăgând atenţia asupra rănilor provocate taurilor, dar şi asupra victimelor umane. Ei susţin, de asemenea, că animalele primesc deseori alcool şi pudră de ardei iute pentru a reacţiona.AGERPRES

comments

comments