full screen background image

Vrancea: Trei cazuri de gripă, confirmate în judeţ

Trei cazuri de gripă au fost confirmate până în prezent în Vrancea, dar numărul ar putea creşte pentru că se aşteaptă rezultatul probelor recoltate de la un alt pacient cu suspiciune de gripă, potrivit informaţiilor furnizate, vineri, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

“Au fost trimise şase exudate nazale spre analiză, din care trei au venit pozitive cu AH3, două sunt negative şi unul este încă în lucru”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janine Lazăr.

Circa 23.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite în Vrancea, însă medicii au cerut suplimentarea acestora.

“În Vrancea au fost distribuite circa 23.000 de doze de vaccin antigripal, majoritatea fiind deja utilizate. Medicii de familie au solicitat suplimentarea vaccinurilor antigripale în cabinete”, a precizat medicul Janine Lazăr.

La începutul săptămânii, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani a interzis accesul vizitatorilor în secţia de Neonatologie şi a restricţionat accesul în alte secţii şi compartimente, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii acute înregistrate de la începutul sezonului gripal. AGERPRES

comments

comments