full screen background image

Poliţia columbiană ridică la 21 cifra morţilor în atentatul din Bogota

Numărul morţilor în atentatul cu un vehicul încărcat cu explozibil, comis joi la Academia de Poliţie din capitala columbiană Bogota, a urcat la 21, printre care şi autorul atacului, iar cel al răniţilor a ajuns la 68, transmite EFE.

“Din nefericire, bilanţul preliminar este de 21 de persoane ucise, inclusiv autorul, şi de 68 de răniţi, care au fost transportaţi la diferite spitale”, a semnalat poliţia columbiană, într-un comunicat.

Noul bilanţ dublează cifra morţilor vehiculată de-a lungul zilei, când se ştia de 10 persoane, iar vicepreşedinta columbiană, Marta Lucia Ramirez, declara că sunt 11 oameni ucişi.

Atacul asupra Şcolii de Poliţie “General Francisco de Paula Santander”, unde studiază tineri din Columbia şi din alte ţări latino-americane, a fost comis joi, puţin după ora locală 9:30.

Poliţia a precizat că au fost utilizate 80 kg de explozibil, încărcate într-un vehicul care s-a izbit în mod violent” de academia de poliţie.

Autorităţile l-au identificat pe autor, dar nu au informat despre posibile legături ale acestuia cu vreuna dintre grupările armate ilegale.

Motivele producerii atacului sunt încă investigate de procurorii columbieni. AGERPRES

comments

comments