full screen background image

Lefurile salariaţilor din Primăria Suceava, majorate cu aproape 10%

Consilierii locali suceveni au aprobat, în ședința extraordinară de astăzi, noile indexări ale salariilor, în urma creșterii salariului minim brut garantat.

Lefurile vor fi majorate cu aproape 10% şi cuprind insclusiv indemnizația de hrană, în valoare brută de 346 de lei pe lună, care a intrat în vigoare din decembrie.

Primarul Sucevei este de părere că salariile din administraţia municipală suceveană sunt unele bune, însă recunoaşte că majorarea salariului minim brut pe economie, urmată de creşterea cheltuielilor salariale, se vor reflecta negativ asupra celor cu investiţiile.

Lungu: “Unde-i lege, nu-i tocmeală. Este bine că salariile sunt mari, însă aceste creşteri afectează şi cheltuielile de la alte capitole, cum ar fi investiţiile”.

De la 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, s-a stabilit, fără sporuri şi alte adaosuri, la 2.080 lei lunar. În cazul personalului încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un 1 an, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este, de la aceeaşi dată, de 2.350 lei lunar.

În cadrul aceleeași ședințe, legislativul a repartizat excedentul bugetar al anului anterior, în valoare de 3,44 milioane de lei.

Aproape 1 milion din această sumă va fi alocat pentru acoperirea temporară a golurilor de casă din conturile municipalității.

comments

comments