full screen background image

Botoşani: Restricţii de acces în Spitalul Judeţean de Urgenţă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a impus restricţii de acces pentru vizitatori, pe fondul creşterii numărului de cazuri de gripă şi de infecţii respiratorii.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, vizitatorii pot avea acces în spital doar trei ore pe zi, în intervalul 15,00 – 20,00, în condiţiile în care, până acum, programul de vizită era de cinci ore.

Managerul instituţiei, Livia Mihalachi, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura a fost adoptată în baza unei solicitări venite din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

“Nu este epidemie de gripă, însă este o măsură preventivă, pentru a evita portajul. Dacă acest program de vizită se respectă, nu există niciun risc pentru pacienţi”, a afirmat Mihalachi.

Peste 850 de persoane din judeţul Botoşani au fost înregistrate în ultima săptămână cu infecţii virale ale căilor respiratorii virale, se arată într-un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Totodată, în ultima săptămână au fost înregistrate şi 464 pneumonii şi trei cazuri de gripă. AGERPRES

comments

comments