full screen background image

Arad: O femeie de 81 de ani a murit de gripă, în spital; este al patrulea deces în judeţ

O femeie de 81 de ani din municipiul Arad a murit, în noaptea de joi spre vineri, în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu.

Acesta este al patrulea deces cauzat de gripă în judeţul Arad, iar numărul pacienţilor confirmaţi ca fiind afectaţi de virusul gripal a ajuns la 12.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Daniela Cârnaţu, a declarat pentru AGERPRES că pacienta a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Arad cu complicaţii, fiind internată la Terapie Intensivă.

“Pacienta nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu”, a precizat sursa citată.

Potrivit DSP, este al patrulea deces cauzat de gripă în judeţ, de la începutul sezonului, fiind vorba de un bărbat de 33 de ani, altul de 40 de ani, unul de 82 de ani şi femeia de 81 de ani, toţi fiind nevaccinaţi.

Până vineri, în judeţ fuseseră confirmate, prin analize, 12 îmbolnăviri de gripă, dar şi numărul virozelor şi pneumoniilor se menţine peste media anilor trecuţi, pentru această perioadă a anului. Astfel, în ultima săptămână, medicii arădeni au înregistrat 1.300 de viroze, cu 57 de internări şi 456 de pneumonii, cu 72 de internări. AGERPRES

comments

comments