full screen background image

Volkswagen şi Ford se aliază. Ce vehicule vor face împreună

Volkswagen şi Ford Motor au decis formarea unei alianţe pentru fabricarea de vehicule comerciale şi pickup-uri şi analizează dezvoltarea în comun a tehnologiei de automobile electrice şi autonome, iniţiative care au rolul să genereze economii de ordinul miliardelor de dolari, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Cei doi mari producători auto au anunţat parteneriatul la salonul auto de la Detroit. Alianţa, care va debuta în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii, nu va implica o fuziune sau un schimb de participaţii.

„Nu este un secret că industria noastră trece prin schimbări fundamentale care sunt rezultatul electrificării pe scară largă, reglementărilor mai stricte în domeniul emisiilor, digitalizării, trecerii la conducerea autonomă şi nu în ultimul rând schimbarea preferinţelor clienţilor”, a declarat directorul general al Volkswagen, Herbert Diess.

Acesta a adăugat că producători auto din toată lumea investesc masiv pentru adaptarea portofoliilor lor de maşini la nevoile viitorului şi accelerează ciclurile de inovaţii, iar împărţirea costurilor investiţiilor este justificată.

Acordul legat de colaborarea pe segmentul vehiculelor van şi al vehiculelor pickup era aşteptat. Investitorii se concentrează acum pe potenţialul unor acorduri suplimentare, care în opinia lor ar putea aduce economii mai mari. Între acestea s-ar aflat colaborarea pentru dezvoltarea de vehicule electrice şi autonome, precum şi combinarea forţelor pe pieţe precum America de Nord, America de Sud, Europa sau China.

Ford va oferi în următoarele săptămâni mai multe detalii referitoare la efectul alianţei asupra operaţiunilor sale, dar nu anticipează reducerea numărului de locuri de muncă.

Compania americană va proiecta şi va construi pickup-uri de dimeniuni medii pentru ambele companii, a anunţat Volkswagen. Oficiali ai Ford au spus că pickup-urile VW vor fi disponibile iniţial în America de Sud, Europa şi Africa.

Ford va proiecta şi va construi vehicule comerciale van pentru clienţi europeni, în timp ce VW va dezvolta şi va construi un model van de oraş. Vehicule van ar putea fi produse la fabrica Ford din Turcia, potrivit VW.

Companiile estimează că alianţa pentru vehicule comerciale van şi pickup-uri va îmbunătăţi rezultatele anuale înainte de taxe începând din 2023.

Diess a mai spus că Ford şi VW au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea în comun a unor vehicule electrice şi autonome. Ambele companii au anunţat că sunt optimiste că aceste acorduri vor fi finaizate, dar nu au oferit un orizont temporal.

comments

comments