full screen background image

Preşedintele Sloveniei, primit cu onoruri militare la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sloven, Borut Pahor, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră.

Oficialul sloven a fost primit la Cotroceni cu onoruri militare.

“Domnule preşedinte, vă aşteptăm cu puţină zăpadă”, i-a spus preşedintele Iohannis omologului său sloven.

Din delegaţia preşedintelui Iohannis fac parte: consilierii prezidenţiali Bogdan Aurescu, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, dar şi consilierii de stat Ligia Deca, Dana Bârsan şi Mădălina Dobrovolschi.

Cei doi oficiali vor avea discuţii tete-a-tete şi oficiale, iar la final vor susţine o declaraţie comună de presă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Borut Pahor vor aborda subiecte aflate pe agenda europeană, regională, internaţională şi de securitate. Astfel, cei doi şefi de stat vor discuta despre priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, despre procesul de reflecţie asupra viitorului european, în condiţiile în care Summitul de la Sibiu va reprezenta un moment cheie în procesul de definire a priorităţilor strategice de viitor ale Uniunii, precum şi despre alte dosare de actualitate.

În planul cooperării regionale, o atenţie specială va fi acordată perspectivelor de dezvoltare a Iniţiativei celor Trei Mări, în condiţiile în care Slovenia şi-a asumat, la Summitul Iniţiativei de la Bucureşti, din septembrie 2018, organizarea următorului summit, în 2019.

Preşedintele Republicii Slovenia efectuează o vizită oficială în ţara noastră, la invitaţia lui Klaus Iohannis. AGERPRES

comments

comments