full screen background image

PES activists România solicită stabilirea unor criterii profesionale transparente în desemnarea candidaților pentru alegerile europarlamentare

Organizația PES activists România s-a reunit în perioada 11-13 ianuarie 2019, la Predeal, în cadrul Adunării Generale în vederea pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European ce vor avea loc pe 26 mai 2019.

“Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European reprezintă o miză uriașă care riscă să decidă viitorul Uniunii Europene și în consecință să definească parcursul european al României. PES activists România a început deja campania de informare privind importanța alegerilor europene pentru țara noastră.” a explicat coordonatorul județean Gabriel Costache

Județul Suceava, a fost reprezentat la Adunarea Generală a PES activists România, de către coordonatorul județean Gabriel Costache împreună cu o delegație de activistști PES.

“În vederea pregătirii acestui moment important PES activists România solicită stabilirea unor criterii profesionale transparente în desemnarea candidaților menționând cunoașterea fluentă a două limbi străine, experiență politică în funcții cu responsabilitate, expertiză în domeniul afacerilor europene sau relații apropiate cu familia politică europeană” declară Gabriel Costache

În numele celor peste 10.000 de membri ai organizației social democraților europeni, coordonatorii naționali au subliniat, de asemenea, rolul activ jucat de activiștii PES din 2007 până în prezent în promovarea temelor europene și a social democrației. Doar anul trecut PES activists România a reușit organizare a peste 20 de evenimente, campanii și acțiuni printre care celebrarea a 125 de ani de social democrație sau #zambetuldesarbatori.

PES activists România a aprobat cu unanimitate de voturi susținerea unui reprezentant pe locuri eligibile la viitorul scrutin.

Reprezentanții din teritoriu ai organizației au salutat contribuția importantă adusă de fostul ministru Victor Negrescu în pregătirea Președinției României la Consiliul UE dar și prin activitatea sa din Parlamentul European în promovarea valorilor europene și a parcursul european al României.

PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților social democrați din România interesați de politica europeană creată în 2006.

comments

comments