full screen background image

Neamţ: Risc crescut de avalanşă în masivul Ceahlău

Riscul de avalanşă în masivul Ceahlău este ridicat, avertizează salvamontiştii, iar durata ascensiunilor pe traseele deschise către cabana Dochia este cel puţin dublă faţă de cea din timpul verii.

Şeful Serviciului Salvamont, Raul Papalicef, a declarat, pentru AGERPRES, că, în unele locuri, troienele depăşesc doi metri înălţime, iar indicatoarele de orientare au fost acoperite de zăpadă.

“Vântul din sector nordic, destul de rar întâlnit în Ceahlău, a format troiene care depăşesc doi metri, astupând în platoul dintre Vârful Toaca şi Cabana Dochia aproape total indicatoarele şi semnele de marcaj, formând depozite periculos de instabile pe jgheaburile adiacente. Pericolul de avalanşă se menţine foarte ridicat, iar traseele relativ sigure sunt cele care urcă din Izvorul Muntelui prin Lutul Roşu şi Jgheabul cu Hotar”, a menţionat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Raul Papalicef a adăugat că, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, zeci de turişti au urcat, în weekend, spre cabana Dochia, dar nu a fost înregistrat niciun eveniment. AGERPRES

comments

comments