full screen background image

Vaslui: Drumul european 581 – închis circulaţiei, pe tronsonul Huşi – Albiţa

UPDATE ORA 9.43 Autorităţile judeţene au decis, vineri, restricţionarea accesului tuturor categoriilor de autovehicule pe DE 581, tronsonul Huşi – Albiţa.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, iniţial s-a luat măsura opririi temporare a maşinilor de mare tonaj prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, dar măsura a fost extinsă pentru toate categoriile de maşini, în vederea evitării unor blocaje.

Pe toate drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii şi a viscolului, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri.

UPDATE ORA 9.31 Vaslui: Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri judeţene; şase artere au fost închise

Circulaţia se desfăşoară, vineri dimineaţa, cu dificultate pe mai multe drumuri judeţene din Vaslui, conducerea Consiliului Judeţean anunţând că a decis închiderea traficului pe şase tronsoane.

“Am închis mai multe drumuri judeţene deoarece sunt probleme din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic. Avem rugămintea la cetăţeni să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Drumurile judeţene închise temporar circulaţiei sunt: DJ 284 Arsura – Ghermăneşti, DJ 247 Codăeşti – Emil Racoviţă, DJ 244C Pădureni – Urlaţi, DJ 244K Muntenii de Sus – Tanacu, DJ 245 A Lipovăţ – Bogdana şi 248A Rafaila – Sofroneş.

Ciprian Trifan a precizat că, din cauza viscolului, pe anumite tronsoane nu se poate interveni cu utilaje, drumarii urmând să acţioneze atunci când condiţiile meteorologice vor permite.

ORA 9.17 Vaslui: Circulaţie în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ; restricţii pentru maşinile de mare tonaj

Circulaţia pe drumurile naţionale şi drumul european din judeţ se desfăşoară în condiţii de iarnă vineri dimineaţa, neexistând tronsoane închise circulaţiei, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

“Ninge viscolit în tot judeţul, iar vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale. La solicitarea autorităţilor din judeţul Bacău, s-a luat decizia restricţionării accesului maşinilor care depăşesc 3,5 tone pe DN 2F, iar o restricţie similară a fost instituită şi pe DN 24A, spre judeţul Iaşi. Tot pe DN 24A, între localităţile Otetoaia şi Lunca Veche, este un blocaj. Au fost luate măsuri de informare a şoferilor care se deplasează către Berezeni. Se lucrează la deblocarea traficului. De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a decis ca TIR-urile, cisternele şi camioanele să rămână în terminalul de marfă, până la expirarea codului”, au mai precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Conform unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de joi după-amiază, până vineri la prânz, judeţul Vaslui este sub avertizare Cod Galben de vreme rea, fiind înregistrate ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei. AGERPRES

comments

comments