full screen background image

Primul caz de gripă confirmat în judeţul Suceava, în zona Gura Humorului

A fost confirmat primul caz de gripă la un pacient nevaccinat antigripal, cu afecțiuni cronice asociate, internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Pacientul în vârstă de 65 ani, din zona Gura Humorului, se află sub tratament cu medicamente antivirale, evoluția fiind favorabilă.

La acest pacient s-a izolat un virus gripal de tip AH3.

“Recomandăm populației în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecție corespunzătoare și împotriva îmbolnăvirii cu acest virus”, a transmis dr. Liliana GRĂDINARIU, şefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Județeană Suceava.

DSP Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași referitoare la detecția pe teritoriul Moldovei a virusurilor gripale:
– Restricționarea / interzicerea (după caz) a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc;
– Interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie;
– Efectuarea zilnic, la intrarea in serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secție / compartiment;
– Efectuarea triajului epidemiologic al pacienților la internare pentru evitarea constituirii unor situații de risc epidemiologic;
– Scoaterea temporară din sectorul de activitate a angajaților depistați cu simptomatologie respiratorie;
– Asigurarea în fiecare secție / compartiment a echipamentului de protecție în cantități suficiente, cu uitilizarea corectă a acestuia, conform protocoalelor existente;
– Vaccinarea personalului nevaccinat;
– Pentru cazurile suspecte / confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secția de boli infecțioase se vor institui măsurile specifice de izolare, conform Ghidului de izolare al unității sanitare.

comments

comments