full screen background image

Din ianuarie, mai mulţi suceveni vor primi ajutor la încălzirea locuinţei

Plafonul venitului net lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul la încălzirea locuinţei a fost majorat a fost majorat începând cu luna ianuarie 2019, de la 615 lei, la 750 de lei pe lună.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a menţionat că, urmare a creşterii pensiilor şi salariilor, există suceveni care, la începutul sezonului rece, au depăşit plafonul maxim stabilit pentru acordarea sprijinului financiar al statului.

Lungu le recomandă celor aflaţi în această situaţiei să depună cerere pentru obţinerea ajutorului, la dosar depunându-se şi documentele doveditore a venitului net lunar net pe membru de familie. Sprijinul financiar la noua valoare a plafonului nu este retroactiv, fiind valabil începând cu prima lună a anului 2019.

Lungu: “Au fost persoane care au avut mărită pensia în vară şi, până acum, au pierdut ajutorul la încălzire, deoarece nu a mai fost indexată această valoare a venitului. Rugăm persoanele care se ştiu în această situaţie să se prezinte la Primărie sau Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni să depună documentaţia necesară, din care să rezulte că au sub acest venit, şi vor putea beneficia, începând din ianuarie, de ajutorul la încălzire”.

La stabilirea venitului mediu lunar pe membru de familie sau persoană singură se iau calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară celei în care se solicită dreptul în cauză.

Excluse de la acordarea dreptului sunt persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei; terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană şi 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; autovehicule de orice fel; utilaje agricole; presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul; terenuri, animale şi păsări.

Responsabilii Primăriei atrag atenţia asupra depozitelor bancare în valoare mai mare de 3.000 de lei, acestea constituind „bun” care nu permite accederea la ajutoarele pentru încălzire.

comments

comments