full screen background image

Germania: Peste 600 de zboruri anulate, în urma grevei personalului de securitate

Greva personalului de securitate de la aeroporturile din Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart a provocat joi perturbări serioase traficului aerian din Germania, informează AFP.

Aproape 640 de zboruri, adică mai mult de jumătate din cele 1.050 de zboruri programate pentru ziua de joi la cele trei aeroporturi, au fost anulate, astfel că aproximativ 100.000 de pasageri ar putea fi afectaţi de greva care a început la ora 03:00 (02:00 GMT) şi ar urma să dureze până la miezul nopţii (23:00 GMT).

Agenţia de presă DPA subliniază că greva de la aeroporturile Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart ar putea să afecteze activitatea şi pe alte aeroporturi pentru că avioanele care trebuiau să decoleze de pe cele trei aeroporturi nu vor putea ajunge la destinaţiile lor secundare de unde să-şi continue zborurile. În consecinţă, aeroportul Tegel din Berlin a fost nevoit să anuleze 90 de zboruri, iar alte patru zboruri au fost anulate pe aeroportul Schoenefeld.

“Informaţi-vă cu privire la statutul zborului dumneavoastră înainte de a ajunge la aeroport”, i-a îndemnat pe pasageri compania Berlin Airport Service.

Sindicatul Verdi, care reprezintă 23.000 de agenţi de securitate aeroportuară, doreşte introducerea unui salariu minim orar de 20 de euro, faţă de nivelul actual de 17 euro. În schimb, Asociaţia Federală a Companiilor de Securitate Aeriană din Germania (BDLS) a propus o creştere a salariului orar cuprinsă între 2 şi 8,1%.

Următoarea rundă de negocieri între sindicatul Verdi şi BDLS este prevăzută pentru 23 ianuarie. AGERPRES

comments

comments