full screen background image

“Sub apă” şi “Pisici”, primele spectacole din acest an la Teatrul “Matei Vişniec”

Teatrul Municipal “Matei Vişniec” din Suceava începe noul an cu reprezentaţia piesei “Sub apă”, de Ella Carmen Greenhill, în regia lui Sebastian Marina.

Spectacolul va avea loc luni, 7 ianuarie, de la ora 19.

Despre text, regizorul Sebastian Marina spune că e un text bun, greu, trist, dur, tandru, deștept. Acțiunea se petrece în viitor, în anul 2051. Piesa are 3 personaje principale și două secundare. Ella Greenhill recomandă o distribuție de 4 actori, dar Sebastian Marina alege să lucreze cu 9.

Regie: Sebastian Marina
Scenografie: Raluca Alexandrescu
Coregrafie: Andreea Belu
Concept video: Andrei Cozlac
Regie tehnică: Sebastian Rațiu

Distribuție:
Leah – Delu Lucaci
Jack – Răzvan Bănuț
Amina – Diana Lazăr
Vânzătorul /Un tip – Cosmin Panaite
Personaj colectiv – Clara Popadiuc, Horia Butnaru, Bogdan Amurăriței, Sergiu Moraru, Teona Stavarachi (colaborator).

Sebastian Marina, regizorul spectacolului „Sub Apă”, este și actor, absolvent al Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Cu mare experiență pe scena teatrului, Sebastian Marina a creat cu succces și roluri în filme. La Suceava, nu e prima sa experiență regizorală, dar se poate vorbi de un debut, câtă vreme Sebastian Marina montează pentru prima dată un spectacol într-un al teatru decât cel în care este angajat ca actor, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

Ella Carmen Greenhill este un dramaturg britanic contemporan. A studiat actoria la Universitatea John Moores din Liverpool dar s-a remarcat scriind piese de teatru și scenarii de televiziune. „Îmi plac proiectele care provoacă scriitorul din mine. Mă sperie puțin, dar ele sunt exact acel ceva care mă încarcă” spune despre sine Ella Carmen Greenhill. A colaborat cu numeroase teatre de stat și companii independente, cu televiziuni, inclusiv BBC. Spectacole produse pe baza textelor sale au depășit granițele Marii Britanii, ajungând în Mexic, Statele Unite, Spania și România. Acum, se întâmplă din nou, cu o producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru publicul larg și de 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

“Începând cu 1 ianuarie 2019 puteți achiziționa online bilete la spectacolele preferate accesând site-ul https://www.blt.ro/evenimente.html sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului Municipal Matei Vișniec, secțiunea evenimente. Fiecare spectacol are arondat link-ul care facilitează vînzarea de bilete online. Deocamdată este posibilă doar vânzarea biletelor la preț întreg, urmând ca începând cu luna februarie să oferim această facilitate și pentru biletele cu preț redus oferite elevilor, studenților și pensionarilor”, a precizat Iulia VUERICH, Expert Marketing, Comunicare și PR.

Spectacolele teatrului sucevean vor continua pe 8 ianuarie, ora 19, cu “Pisici”, un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraş, componenți ai trupei ”Fără Zahăr”.

„Un fel de alternativa parodică la ”Cats”, o joacă muzicală în care câteva pisici își deapană poveștile. La început a fost un MIAU, după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absența omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu probleme aferente.”, au spus organizatorii spectacolului.

Din distribuție fac parte actorii Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mândru, Cosmin Panaite și Clara Popadiuc.

Versuri: Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu
Scenografie: Bobo Burlăcianu
Ilustrații: Ana Maria Țăranu
Regie muzicală: Bobo Burlăcianu.

comments

comments