full screen background image

Indonezia – Bilanţul unei alunecări de teren a ajuns la 32 de morţi

O alunecare de teren care a avut loc pe 31 decembrie în Indonezia s-a soldat cu cel puţin 32 de morţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat luni de autorităţi, care nu mai speră să găsească supravieţuitori după o săptămână de căutări, informează AFP.

Echipele de salvare au pus capăt căutărilor luni, după ce au scos zeci de cadavre dintr-o mare alunecare de teren produsă în regiunea Sukabumi, în urma ploilor torenţiale căzute în provincia Java de Vest. O persoană este în continuare dată dispărută şi alte câteva sunt rănite.

“Căutarea se încheie (…) Rămâne doar o persoană dispărută”, a declarat şeful poliţiei din Java de Vest, Agung Budi Maryoto, adăugând că această decizie a fost luată cu acordul familiei persoanei dispărute.

Alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia, un vast arhipelag adesea afectat de fenomene meteorologice severe şi de dezastre naturale.

Inundaţiile şi alunecările de teren s-au soldat cu moartea a peste 20 de persoane în luna octombrie, pe insula Sumatra, în vestul arhipelagului.

În iunie 2016, circa 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din centrul insulei Java. AGERPRES

comments

comments