full screen background image

Dăncilă intenţionează să discute cu Iohannis despre numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-o întâlnire informală cu presa, că intenţionează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre înlocuirea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Această discuţie ar putea avea loc chiar vineri, în marja şedinţei CSAT, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte ca echipa guvernamentală să nu fie supusă schimbărilor, imediat după ce România va începe să exercite preşedinţia Consiliului UE.

De asemenea, joi seara sau vineri dimineaţa, prim-ministrul va avea o discuţie cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, în vederea stabilirii mandatului pentru şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici – pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce şeful statului a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer – la Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu – la Transporturi. Iohannis a motivat atunci că cele două propuneri sunt nepotrivite.

Pe 19 decembrie, Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru vineri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni. Conform unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, în cadrul şedinţei vor fi analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României. Pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale a anunţat că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. AGERPRES

comments

comments