full screen background image

Cancelarul Austriei, în vizită oficială în România

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, face, vineri, o vizită oficială în România şi va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar şi cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Cu ambii politicieni români, Sebastian Kurz are programate declaraţii comune. Austria deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene (UE), titulatură care va reveni României, de la 1 ianuarie 2019.

Sebastian Kurz are programată vizita la Palatul Controceni la ora 12.15, el urmând a fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis în Holul de Onoare.

Cei doi politicieni vor discuta tête-à-tête, după care li se vor alătura şi membrii delegaţiilor oficiale. La finalul întrevederilor, Klaus Iohannis şi Sebastian Kurz au programată o declaraţie comună.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în 13 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, unde au discutat despre asigurarea continuităţii de acţiune între cele două preşedinţii succesive ale Consiliului UE.

La ora 13.50, cancelarul Austriei este aşteptat la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă, care va oferi un dejun oficial în onoarea sa. Şi cu prim-ministrul României, cancelarul Austriei are programată o declaraţie comună.

De la 1 ianuarie 2019, România preia de la Austria preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Discuţiile dintre delegaţiile oficiale se vor axa pe asigurarea continuităţii, dar şi pe contextul european al anului 2019, marcat de procesul Brexit, alegerile pentru Parlamentul European sau negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

comments

comments