full screen background image

20 decembrie – Noroc… cu Crăciunul

Se apropie Ajunul Crăciunului și peste tot vor răsuna colinde. La televizor, la radio, pe străzi și pe la uși. Colinde de tot felul: mai vechi – învățate de la bunici, mai noi – învățate de pe Youtube. Nu contează de care, important e să răsune. Neapărat și la ușa dumneavoastră! Căci se spune că aceia care nu-i primesc pe colindători de Ajunul Crăciunului, nu vor avea recolte bogate. E drept că marea majoritate culege își alege roadele de prin supermarketuri și atunci au toate șansele la a fi bogate. Dar, dacă nu veți primi colindătorii, se spune că nu veți avea belșug în casă în tot anul ce vine. Drept urmare, e musai să-i primiți si să-i răsplătiți! Chiar dacă o faceți doar pentru această superstiție și tot e necesar.

Dar aceasta cu colindătorii nu e singura credință legată de Ajunul Crăciunului sau de Crăciun. Spre exemplu, se spune că vei avea ghinion dacă vei purta pantofi noi în ziua de Crăciun… Hm… Nu prea îmbucurător pentru domnișoarele care au participat la un adevărat maraton în căutarea pantofilor perfecți…

Sunt convinsă că despre vâsc aveți cunoștință. Împodobit cu el, casa va fi plină de noroc. Iar dacă ai și oameni dragi în preajmă… Nu-ți rămâne decât să-i săruți… Tot în căutarea norocului… În dragoste.

Ar mai fi ceva aducător de noroc, ce nu-i greu de realizat. Să verși vin pe masă. Aș adăuga însă o completare: să fii acasă, la masa pe care tu ai organizat-o. Căci, altfel, nu văd cine se va bucura de petele pe care acesta le cauzează.

Cum vedeți, cam toate superstițiile legate de această sărbătoare sunt în căutarea norocului… Norocoși cei care s-au născut de Crăciun, norocoși cei care nu fac curățenie în Ajun, cei care nu aruncă gunoiul în aceasta zi, cei care lasă lumânările aprinse în Ajunul Crăciunului să ardă până se sting singure…

O grămadă de noroc! Cu carul… Dacă respecți toate cele transmise din străbuni…

Ei, dar norocul și-l mai face omul și cu mâna lui! Și la creșterea ratei lui ar putea ajuta și o doză de educație.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza