full screen background image

Proiect de 7 milioane de euro, prin GAL Urban Rădăuți, pentru dezvoltarea localităţii

Municipiul Rădăuți va atrage o finanțare europeană de aproape 7 milioane de euro prin proiectul ”Sprijin pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală”, promovat de Asociația GAL URBAN Rădăuți.

Lansarea proiectului a avut loc în sediul nou al asociației GAL URBAN Rădăuți (din strada Ștefan cel Mare, nr. 25), fiind prezenţi Florin Preda – manager de proiect, Radu Munteanu – director de program, Nistor Tătar – primar, Bogdan Loghin – viceprimar, Marinela Mironescu – director Direcția de Asistență Socială Rădăuți, Florentina Șcheul – facilitator de programe, Adrian Gutt – ADR Suceava, Dan Vatră și Ionel Bodnar – reprezentanții oamenilor de afaceri, Dantes Brașoveanu – reprezentant al comunității romilor din Rădăuți, precum şi alţi parteneri implicaţi în proiect.

Florin Preda a prezentat invitaților proiectul GAL URBAN – ”Sprijin pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală”, iar primarul Nistor Tătar, care este şi preşedintele Asociaţiei, a enumerat proiectele care vor fi implementate în Rădăuţi.

Astfel, din cele cinci milioane de euro destinate proiectelelor Primăriei, se va realiza o grădiniță, se va achiziționa un microbuz școlar, se vor construi locuințe sociale pe strada 1 Mai, vor fi modernizări în infrastructura rutieră, se va construi un centru comunitar la intrarea de la stadion, se va face un spațiu de joacă pentru copii.

Străzile care vor fi asfaltate prin GAL au o lugime de 8,38 km. Este vorba despre Papetăriei, Alexandru Vlahuţă, Porumbelului, Constantin Colibaba, Tolocii, Salcâmilor, Plevenei, Sitarilor, Habitat, Tineretului, Plugarilor, George Grigorovici, Dragoş Vicol, Recoltei, Pepenăriei, Merilor, Prelungire Ştefan cel Mare Cimitir Evreiesc, Dobrogeanu Gherea, Fagilor, Parcului, Rozelor, Popa Şapcă, Bujorului, Hambarului, Fundătura Cărămidăriei, Răsăritului, Scurtă, Îngustă.

Un proiect aparte îl reprezintă construirea a 70 de locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din zona Rădăuţi. Proiectul oferă şi disponibilitatea de a face muncă voluntară pentru construirea lor.

GAL URBAN Rădăuţi va implementa şi un proiect de ocupare a locurilor de muncă pentru persoanele defavorizate, urmând să fie desemnat şi un agent în acest sens.

Două milioane de euro vor fi destinate pentru proiectele depuse de persoane fizice şi juridice.

În perioada următoare vor începe licitațiile, astfel încât o parte dintre investiții să înceapă chiar în primăvara anului viitor.

De remarcat este şi fatul că GAL URBAN Rădăuți este primul Grup de Acţiune Locală din ţară care a primit finanţare pentru proiectele sale.

Prezent la lansarea proiectului, colegul nostru Manuel Costache a realizat interviuri cu unii dintre cei implicaţi în activitatea GAL Urban Rădăuți.

Nistor Tătar:

Radu Munteanu:

Florin Preda:

comments

comments