full screen background image

Nu au existat victime sau autovehicule rămase înzăpezite în urma viscolului

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu au fost înregistrate victime sau situaţii deosebite care să pună în pericol comunităţile, în cursul nopţii de luni spre marţi, din cauza viscolului.

De asemenea, potrivit IGSU, nu sunt drumuri blocate, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

“În această dimineaţă, nu au fost sesizate autovehicule rămase înzăpezite sau persoane rămase blocate în zonele afectate de ninsori. Pompierii continuă misiunile de degajare a copacilor de pe carosabil şi autoturisme, precum şi a cablurilor electrice desprinse de pe stâlpii de înaltă tensiune”, informează un comunicat al IGSU, transmis marţi AGERPRES.

În ultimele 24 de ore, efectele iernii s-au resimţit în 11 judeţe (Argeş, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea) – arbori doborâţi de greutatea zăpezii sau a vântului puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a permite derularea operaţiunilor de deszăpezire.

Potrivit IGSU, au fost afectate nouă autovehicule, au fost doborâţi 128 de copaci, patru stâlpi şi un panou publicitar.

“Lipsa alimentării cu energie electrică rămâne în atenţia autorităţilor, în această dimineaţă fiind înregistrate avarii în 313 localităţi. Echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică se află în teren pentru a remedia cât mai repede avariile înregistrate”, se arată în comunicat.

În sprijinul populaţiei afectate şi a autorităţilor, IGSU a mobilizat în cursul zilei de luni, la nivelul judeţului Timiş, şase generatoare de mare capacitate pentru alimentarea spitalului şi a mai multor cartiere din oraşul Făget, iar la nivelul judeţului Caraş-Severin alte cinci generatoare de mare capacitate pentru alimentarea localităţilor Berlişte, Brebu, Târnova, Cornoţel şi Fârliug.

“O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Celnata din judeţul Mehedinţi, unde ambulanţa SMURD nu a putut ajunge la o pacientă care acuza dureri abdominale. Imediat a fost alertată o altă autospecială cu capacitate de trecere mărită care a preluat persoana şi a transportat-o de urgenţă la echipajul medical”, precizează IGSU.

Un microbuz care transporta 20 de persoane pe drumul judeţean 703D, în localitatea argeşeană Răchiţele de Sus, nu a mai putut înainta, luni seara, din cauza zăpezii de pe carosabil. Echipele administratorului de drum au acţionat pentru curăţarea tronsonului, astfel încât autovehiculul să poată continua deplasarea în siguranţă.

În judeţul Vâlcea, pe DN 7D, în zona localităţii Boişoara, două microbuze care transportau muncitori au rămas înzăpezite. Autorităţile locale au acţionat imediat pentru deblocarea drumului, iar microbuzele şi-au continuat deplasarea.

Tot în judeţul Vâlcea, întrucât trenul Craiova – Sibiu a staţionat în gara Câineni din cauza condiţiilor meteo, cei 16 călători au fost preluaţi de un microbuz şi transportaţi la destinaţie.

IGSU le recomandă pietonilor să fie prudenţi când merg pe stradă, pentru a nu aluneca, să se îmbrace gros şi să reducă timpul petrecut afară, la temperaturi scăzute. “Totodată, urmăriţi alertele transmise prin aplicaţia pentru telefoane mobile – DSU şi respectaţi restricţiile sau recomandările autorităţilor”, subliniază IGSU. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza