full screen background image

Accidente în Suceava, provocate de şoferi care conduceau băuţi

În cursul dimineţii de duminică, în jurul orei 08.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Parcului din municipiul Suceava, un localnic, de 19 ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de gardul care împrejmuiește un cimitir din zonă.
Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

După-amiază, la ora 16.52, în timp ce conducea autoturismul pe strada Depoului din municipiul Suceava, ajuns la intersecția cu strada Grigore Alexandru Ghica, un localnic, de 58 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea” și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat, de 43 de ani, tot din municipiul Suceava.
Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul bărbatului de 43 de ani ,și de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului vinovat de producerea evenimentului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments