full screen background image

Despre echitație, cu Iris Nichiforiuc, multiplă medaliată în acest sport!

Vineri, 14 decembrie, în cadrul emisiunii sportive de la Viva Fm Rădăuți a fost invitată Iris Nichiforiuc, practicantă a echitației, multiplă medaliată în acest sport.

Iris practică echitația încă de la vârsta de nouă ani și, dacă la început a fost doar un hobby, acum e multiplă medaliată și chiar antrenează în acest frumos sport.

Tânăra sportivă radauțeană a povestit despre atmosfera concursurilor, de relația specială care se creează între cal și călăreț, explicând ascultătorilor VIVA FM și care sunt probele de concurs în această disciplină.

În momentul de față, Iris Nichiforiuc activează pentru clubul “Cai de Legendă” din Hardic, comuna Horodnic, acolo unde sunt așteptați și copiii care vor să practice acest sport. De altfel, la “Cai de Legendă” se fac și tabere pentru copii, pe lângă călărie copiii făcând și pictură, excursii în natură și alte activități specifice vârstelor acestora.

Iris a destăinuit și câteva din secretele îngrijirii, întreținerii și antrenamentele care se fac cu caii.

Dintre caii preferați Iris i-a amintit pe Torres, un armăsar de patru ani cu care obținut locul întâi anul acesta la Prejmer, chiar la prima competiție la care Torres a participat.

În continuare, a povestit de Patricia, o iapă de nouă ani, cu care a câștigat trei locuri întâi la juniori 18 ani.

Cu calul Lancaster B a obținut locul patru la tineret pe țară, la obstacole.

Calul preferat al lui Iris este Ali, un shagia arab, cu care a câștigat locul întâi pe țară în proba de anduranță de 60 de kilometri.

Studentă la Facultatea de Educație fizică și sport, Iris Nichiforiuc este și antrenoare în acest moment, ea amintind câțiva dintre elevii săi care au început deja să participe la concursuri: Alina Roantă, Chira Andreea, Costel Ștefan, Luca Nichiforel și Alesia Toma.

comments

comments