full screen background image

Acţiune caritabilă de donare de sânge, la Rădăuţi

Miercuri, 12 decembrie, la Spitalul Municipal Rădăuți, sub deviza “Donează sânge, salvează o viață”, a avut loc o acțiune de donare de sânge coroborată cu două cauze sociale.

Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa tânărului Ionel Moisiuc, din Frătăuții Noi, un tânăr plecat la muncă în străinătate, dar care este cu gândul la Bucovina natală.

Susținută de grupul “Rădăuțiul Civic”, activitatea a fost popularizată pe rețelele de socializare și a strâns un număr de aproximativ 70 de donatori din toată zona Rădăuțiului.

Au răspuns necondiționat acestei acțiuni tineri bărbați și femei, elevi, persoane în vârstă și familii care au dorit să doneze sânge pentru o cauză nobilă.

A fost o cauză nobilă, deoarece, pe lângă donarea de sânge care poate ajuta o persoană bolnavă care are nevoie de sânge, acțiunea a avut și un scop umanitar, toți donatorii cedând bonurile de masă primite și chiar au pus și bani pentru două cauze sociale.

Astfel, vor fi ajutate două familii nevoiașe (o familie cu 6 copii și tatăl bolnav în stadiu terminal și o altă familie cu doi copii și tatăl paralizat, toți trei îngrijiți de bunică, într-o cameră în care stau cu chirie).

În urma acțiunii, pe lângă sângele donat care poate salva vieți, au fost strânși și aproximativ 4.000 de lei din bonurile de masă și banii donați de participanți.

Tot ce s-a strâns va fi oferit că ajutor acelor oameni speciali, care au nevoie de sprijin.

comments

comments