full screen background image

Expoziția de fotografie “Târg boem la Centenar”, la Muzeul “Ion Irimescu” Fălticeni

Luna Decembrie, este o lună a sărbătorilor și a artiștilor. De această dată, sunteți invitați să vedeți Fălticeniul prin obiectivul fotografului Codrin Anton.

Pe 12 decembrie, de la ora 16.00, în Sala “Pictor Aurel Băeșu” din cadrul Muzeului “Ion Irimescu” din Fălticeni, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie “Târg boem la Centenar”.

Invitat la matinalul Dimineți Animate, Codrin Anton a spus: ”Pasiunea mea pentru fotografie a apărut atunci atunci când, la rândul meu am ajuns părinte şi mi-am dat seama că îmi doresc ca şi fetiţa mea să poată avea amintirile copilăriei tipărite pe hârtie foto. Aşa am reuşit, cu sacrificarea primelor 8 sau 9 salarii, să am acces la unul dintre puţinele DSLR-uri ale acelui moment. E un Nikon pe care îl am şi acum şi pe care îl folosesc, e adevărat, destul de rar. Era primul aparat foto apărut cu un senzor de 10 megapixeli, ceea ce acum ni se pare doar o jucărie. Aşa am început să fotografiez, într-un amatorism pur. Au urmat ani în care am învăţat mereu despre fotografie, ceea ce fac şi acum de altfel, cu alţi şi alţi fotografi cu nume, atât în România, cât şi în străinătate. Daniel Chindea şi Cătălin Cîmpan mi-au deschis drumul fotografiei de eveniment şi le voi fi mereu recunoscător. De altfel, cu prietenul meu, fotograful sucevean Cătălin Cîmpan, am avut un prim proiect foto foarte interesant întins pe vreo 3 ani. Se numea SportSuceava, a fost un ziar online cu care am avut mult succes, atât pe partea de fotografie, cât şi pe cea de articole despre sportul sucevean.”

Cât despre expoziția pe care Codrin Anton o organizează, acesta spune următoarele: ”Este o expoziție cu și despre Fălticeni, despre fălticeneni, pentru că se vor regăsi în fotografii. Sunt fotografii cu peisaje, cu centrul Fălticeniului, care vor rămâne timp de o săptămână în cadrul expoziției. Vor fi 40 de cadre, la o dimensiune generoasă, sala este mare, vor putea fi văzute foarte bine. Vă aștept cu mare drag!”.

comments

comments