full screen background image

CSAT se reuneşte în şedinţă

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, printre subiectele care ar urma să se afle pe ordinea de zi numărându-se planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, CSAT urmează să mai discute programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

“În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută, într-un comunicat.

Tot săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. “Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”, spunea el.

Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 13,00.

Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 4 septembrie. AGERPRES

comments

comments