full screen background image

Amenzi şi lemn confiscat, după o acțiune pentru combaterea delictelor silvice

În perioada 3-10 decembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 45 de controale, fiind aplicate 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 173.720 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 124,61 mc de material lemnos, în valoare de 35.947 de lei.

Pe 7 decembrie, la ora 14.10, o patrulă din cadrul Secției de poliție Burdujeni a oprit pentru control, pe strada Calea Unirii din localitate, autoturismul cu semiremorcă condus de un bărbat, de 51 de ani, din județul Botoșani, care transporta pomi de Crăciun.
În urma verificării celor două avize de însoțire prezentate de conducătorul auto pentru cei 50 de pomi de Crăciun transportați, polițiștii au identificat în plus 10 pomi, fără ca aceștia să fie marcați cu amprenta dispozitivului dreptunghiular, conform Legii nr.171/2010. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar cei 10 pomi de Crăciun, în valoare de 200 de lei, au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

În data de 8 decembrie, la ora 14.00, un echipaj mixt format din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, autovehiculul cu semiremorcă încărcat cu material lemnos, condus de administratorul unei societăți cu sediul în comuna Straja. Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos încărcat în semiremorcă reprezintă al doilea transport efectuat în baza aceluiași aviz, s-a procedat la inventariere, rezultând cantitatea de 21,187 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a recunoscut că l-a transportat în baza avizului cu care a mai efectuat un transport în aceeași zi. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale, iar ca măsura complementară s-a dispus confiscarea cantității de 21,187 mc de lemn rotund de esență rășinoase în valoarea de 6.300 de lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Falcău.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza