full screen background image

11 decembrie – Sacu-i plin de promisiuni

Nu știu dacă angajații din învățământ au apucat să-și aștearnă deja dorințele în scrisoarea pentru Moș Crăciun. S-a întâmplat însă să primească în avans promisiunea a o sumedenie de cadouri. E drept că vestea nu a venit purtată în sania trasă de reni, ci din gura premierul României, la ceas de sărbătoare, la Alba-Iulia.

Nu știu ce o fi gândind Moș Crăciun când a auzit-o pe Viorica Dăncilă deșărtând atâtea cadouri nesperate. Eu, să fi fost în locul lui, oricât de darnic și bun aș fi, ar fi început să mă roadă invidia. De ce?!? Doamna aceasta frumos cosmetizată n-a fost nevoită să bată drum lung, în sanie, prin ger. A venit cu limuzina sau poate cu avionul, la căldurică. N-a fost nevoită să se certe cu Rudolf și să se chinuie cu hățurile să-l strunească. Pentru că trage altcineva mereu hățurile în locul ei. Sacul doamnei nu e roșu și ponosit, ca al lui. E tricolor și strălucitor, cum stă bine în an centenar. Și pe deasupra, sacul ei e burdușit. E drept că e la fel de umflat cum sunt gogoșile acelea goale pe dinăuntru. Dar, de la distanță tot plin se vede…

Și m-aș mai gândi că doamna aceasta, care a furat startul cadourilor împărțite de Crăciun, nu-i face bine la imagine. În comparație cu ea, va părea un mare zgârcit. De unde să scoată Moșul așa cadouri?!?… “Creșterea sumelor destinate finanțării educației cu cel puțin 15% anual, comparativ cu bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB; Devansarea creșterii salariale prevăzute până în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020; Acordarea a doua salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice; Acordarea unei sume de până la 5000 de euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe, precum și cumpărarea terenului necesar construcției, pentru personalul didactic din mediul rural.”

N-am băgat mâna până la fundul sacului doamnei prim ministru, pentru că mai erau prea multe promisiuni de scos. Mă opresc aici cu enumerarea lor. Și așa cred că l-a luat cu amețeală pe Moș Crăciun, de la atâtea cadouri promise… Și tare mi-e frică să nu fi făcut cale întoarsă, iar anul acesta să nu mai dea pe la noi deloc, lăsându-ne la mâna dărniciei doamnei premier. Nu de alta, dar mi-e gândul la copiii cadrelor didactice, care ar putea rămâne cu biscuiții și laptele de sub brad, neîncepute. De profesori, nu-mi fac griji… Sunt obișnuiți să rămână cu buza umflată, nu doar în preajma Crăciunului.

comments

comments