full screen background image

Tradiţia luptelor greco-romane la Rădăuți, dusă mai departe de antrenorii Florin Rusu și Mihai Reman

Vineri, 7 decembrie, în cadrul emisiunii sportive de la Viva Fm Rădăuți, au fost invitați antrenorii de lupte greco-romane din Rădăuți, Florin Rusu, de la clubul CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI, și Mihai Reman, de la clubul CSȘ RĂDĂUȚI.

În prima parte a emisiunii, s-au amintit rezultatele deosebite pe care le-au obținut luptătorii rădăuţeni, în acest an.

Astfel, David Grigorean, categoria 110 kg, o obținut locul 1 la Campionatul Național Școlar, locul 1 la Campionatele Naționale și locul 1 la Cupa României la cadeți; Valentin Voicu, categoria 60 kg, a obținut locul 1 la Campionatul Național și locul 5 la Internaționale României de juniori; Andrei Roman a obținut locul 3 la Campionatul Național de cadeți și locul 3 la Cupa României la cadeți; Gheorghiță Șcheul a obținut locul 3 la Campionatul Național de juniori 3 și locul 2 la Cupa României la cadeți; Ștefan Nichiforel a obținut locul 2 la Campionatul Național de juniori 3, iar Vlăduț Șcheul a obținut locul 3 la Campionatul Național de juniori 4.

Ambii antrenori au subliniat faptul că beneficiază de condiții foarte bune de antrenament la Sala de lupte ce poartă numele marelui campion Ștefan Rusu, tatăl antrenorului Florin Rusu, având tot sprijinul directorului CSȘ RĂDĂUȚI, Viorel Stoica.

Florin Rusu, “Picu”, așa cum este el cunoscut în lumea sportului și-ar dori mai mult sprijin pentru ca acești sportivi medaliați să poată fi recompensați și ar dori ca în viitor copiii să poată beneficia de o pregătire în sistem centralizat, adică să poată avea un loc unde să fie cazați și să aibă parte de o alimentație corespunzătoare cu sportul pe care îl practică.

După cum au remarcat ambii antrenori, există o foarte bună cooperare intre cele două cluburi, sportivii pregătindu-se în comun și participând la competiții împreună.

În încheiere, profesorul Mihai Reman a anunțat că la Cupa României la juniori, care va fi organizată la Putna, în perioada 14-16 decembrie, cu sprijinul autorităților locale din Putna, vor fi prezente 38 de echipe cu aproximativ 400 de sportivi.

La această competiție şi-au anunțat prezența personalități importante din lumea sportului:nRăzvan Pârcalabu, președintele Federației Române de Lupte, Mihai Covaliu, președintele COSR România, precum și multiplii campioni olimpici, mondiali și europeni la lupte greco-romane Ștefan Rusu, Vasile Andrei și Gheorghe Berceanu.

comments

comments