full screen background image

Guvernul va sesiza CCR pe tema remanierilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat joi, în cadrul unei discuţii telefonice, că nu va lua până săptămâna viitoare nicio decizie cu privire la nominalizarea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

“Vom sesiza CCR, astăzi am vorbit cu domnul preşedinte Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele, să ia legătura cu preşedinţii comisiilor din Parlamentul European, să vorbească cu raportorii. Domnul preşedinte mi-a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională pentru că avem în faţă o perioadă foarte grea, o perioadă în care Guvernul trebuie să se prezinte aşa cum trebuie pentru a avea o Preşedinţie de succes şi nu ne putem juca cu altfel de lucruri”, a declarat joi Viorica Dăncilă la Parlament.

Întrebată ce i-a transmis, mai exact, preşedintele, premierul a spus: “Preşedintele, aşa cum am spus înainte, preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare”.

“Dacă îmi dădea o dată, o spuneam, deci mi-a spus că până săptămâna viitoare..”, a completat ea.

Fiind întrebată când va fi depusă sesizarea la CCR, premierul a precizat: “Mâine (vineri – n.r.), da, vom sesiza Curtea Constituţională”. AGERPRES

comments

comments