full screen background image

Fostul cinematograf din Iţcani, transformat cu bani europeni în sediu al Primăriei Suceava

Contractul de finanţare la proiectului Centrul multifuncţional „Arta” din cartierul Iţcani ar putea fi semnat chiar în acest an, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a precizat că o echipă a experţilor europeni va veni în Suceava, pentru face evaluări la faţa locului: “Pe 12 decembrie, vom avea o vizită în teren la viitorul sediu al Primăriei din Iţcani. Aceasta după ce, pe 27 noiembrie, am primit undă verde pentru grădiniţa din Burdujeni-sat, în perioada următoare trebuind să fie semnat contractul de finanţare. Sper să se întâmple acest lucru şi la Centrul multifuncţional „Arta”, să semnăm, respectivul acord de finanţare până la sfârşitul anului. După cum se ştie, fondurile europene sunt deja foarte întârziate, sper să mai recuperăm, după acordul de finanţare urmând partea de licitaţie”.

Imobilul reabilitat va avea 1.156 de metri pătraţi, 826 de metri pătraţi la parter, iar 329 de metri pătraţi la etaj.

Valoarea lucrărilor este de 6,42 de milioane de lei, Primăria contribuind cu 128.504 lei.

Termenul de realizare a investiţiei este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare, 24 de luni fiind execuţia efectivă.

În clădirea modernizată vor funcţiona servicii ale Primăriei, imobilul găzduind, în acelaşi timp, un birou al Poliţiei Locale, un cabinet medical, un centru de activităţi recreative, un centru de consiliere şi informare, un centru educaţional şi grupuri sanitare.

comments

comments