full screen background image

Expoziția de pictură “Bucovina plai cu flori”, la Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

La Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a avut loc, pe 6 decembrie, vernisajul expoziției de pictură “Bucovina plai cu flori”, organizată de către profesorii Ioana Irina Ducra și Adrian Grosari.

În prezența inspectorului pentru arte, profesor Loredana Ceică, directorul Colegiului, profesorul Adrian Puiu, a condus ireproșabil întreaga serie de activități desfășurate, la care au luat parte numeroși elevi, cadre didactice și părinți.

Expoziția a conținut lucrări ale elevilor de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, Colegiul de Arte “Ciprian Porumbescu” Suceava, Școlile Gimnaziale “Mihai Eminescu”, “Regina Elisabeta” și “Bogdan Vodă” din Rădăuți.

Programul a fost deschis de Corul Colegiului Hurmuzachi, condus de profesorul Lucian Abălașei, cu un program de cântece patriotice, continuând cu un minirecital la pian susținut de eleva Ana Antonia Dumitru.

A urmat o prezentare a activității, făcută de către inspectorul școlar Loredana Ceică.

Marcela Țugulea, director al Școlii “Regina Elisabeta” din Rădăuți a ținut o lecție de istorie despre viața reginei Maria, frumoasele cuvinte fiind însoțite de imagini unice din viața reginei.

În continuare, Adrian Puiu a prezentat istoria zbuciumată a Bucovinei și pașii făcuți de acest ținut minunat până la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Copii participanți cu lucrări la expoziție au fost premiati cu diplome și dulciuri de către profesorii Ioana Irina Ducra și Adrian Grosari şi de directorii instituțiilor de învățământ de unde au provenit elevii.

Activitatea s-a încheiat cu un program de colinde, susținut de Corul Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

comments

comments