full screen background image

COTAR anunţă că va acţiona în instanţă toate deciziile ministrului demisionar al Transporturilor

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va acţiona în instanţă toate deciziile luate de ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, care au ca rezultat distrugerea sectorului de Transporturi din România, se arată într-un comunicat al organizaţiei patronale remis vineri AGERPRES.

Reprezentanţii COTAR anunţă, totodată, că îl vor sancţiona la vot pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lipsa de acţiune în această situaţie.

Aceştia solicită clarificarea situaţiei de la Ministerul Transporturilor şi arată că este vorba despre o situaţie fără precedent în istoria postdecembristă în care un ministru demisionar a reuşit să mai semneze un Ordin de Ministru şi să se abţină de la un vot, astfel încât să distrugă transporturile rutiere de persoane şi pe cele de marfă.

“Întrebarea pe care o pun transportatorii de persoane şi de marfă preşedintelui României, Klaus Iohannis, este următoarea: De ce Lucian Şova a fost menţinut la Ministerul Transporturilor, astfel încât să reuşească să aducă nişte modificări legislative care în modul cel mai clar servesc unele grupuri de interese? Acţiunea politică pare a ascunde o acţiune de lobby, care în România nu ar fi posibilă, conform legii, doar că nu putem înţelege acţiunea preşedintelui Klaus Iohannis altfel decât din dorinţa de a susţine acest lobby pe care noi, transportatorii, îl reclamăm de mai mulţi ani. Faptul că preşedintele nu a răspuns apelului nostru ne face să credem că suntem victimele unui blat la cel mai înalt nivel din stat, unul fără precedent în istoria ultimilor 29 de ani, iar pentru lipsa de acţiune a preşedintelui, îl vom sancţiona pe Klaus Iohannis, anul viitor, la alegeri. Suntem, în total, peste 1 milion de votanţi – patronate din transporturile rutiere de persoane şi de marfă”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Potrivit reprezentanţilor transportatorilor, situaţia fără precedent este acoperită de o luptă politică între şeful statului şi Guvern însă nu există o explicaţie logică pentru faptul că exact Ministerul Transporturilor a rămas în aşteptare, astfel încât ministrul demisionar Şova să poată rezolva problemele grupurilor de interese care vor să intre pe piaţa din România.

“Poate fi o coincidenţă, dar această situaţie are toate elementele unei ‘perdele de fum’, fiind în aparenţă un conflict politic şi o demonstraţie de forţă făcută de preşedintele României, dar tocmai faptul că acest conflict nu are neapărat o miză, urmând să se soluţioneze foarte curând, arată că de fapt s-a dorit menţinerea în funcţie a ministrului demisionar Lucian Şova pentru a i se permite să modifice legislaţia, în favoarea unor lobbyişti – ceea ce s-a şi întâmplat. Tocmai caracterul heirupist al acţiunilor lui Lucian Şova, din ultimele zile, arată că misiunea lui a fost aceea de a regla nişte conturi. COTAR va acţiona în instanţă toate deciziile luate de ministrul demisionar Lucian Şova care au ca rezultat distrugerea sectorului de Transporturi din România”, subliniază comunicatul citat. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza