full screen background image

Camera Deputaţilor/Şedinţa de plen a fost închisă; liberalul Marilen Pirtea a încercat să preia conducerea de la tribună

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost închisă de preşedintele de şedinţă Florin Iordache după ce vicepreşedintele Marilen Pirtea a preluat conducerea plenului şi a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputaţilor.

După o pauză de consultări de 20 de minute, deputaţii au reluat şedinţa de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribună a fost liberalul Marilen Pirtea.

“În calitatea mea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, doresc să supuneţi la vot prelungirea şedinţei cu o oră. Cine este pentru? Conform articolului 45 din Regulament, am dreptul, prin rotaţie, să conduc şedinţa, nu am condus nicio şedinţă până acum. Sunt vicepreşedinte, dacă nu mai ies de mâine, nu contează, că nu sunt căsătorit cu funcţia asta. Cine este pentru? Vă rog să număraţi voturile, secretarii. 112 pentru”, a spus Pirtea.

Iordache i-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa şi l-a invitat să ia loc în sală, după ce Opoziţia a votat cu mâna ridicată ceea ce a propus Pirtea.

Deputaţii Opoziţiei s-au ridicat în picioare cu mâinile ridicate şi au venit în faţa tribunei, după care au început să aplaude.

Iordache i-a dat cuvântul liderului grupului PSD Daniel Suciu, dar acesta nu a fost lăsat să intre la tribună de Pirtea, care a blocat microfonul. Timp de 3-4 minute Suciu a încercat să se strecoare la tribună pe lângă Pirtea, dar acesta din urmă a refuzat să părăsească locul.

“Îl invit pe domnul Suciu la microfon, domnul Suciu, domnul Suciu. (…) Nu a votat nimeni, domnule Pirtea, vă faceţi de râs. Sunteţi în afara Regulamentului”, a mai spus Iordache.

În final, Iordache a decis să închidă şedinţa.

“Stimaţi colegi, constat că nu au fost îndeplinite condiţiile cerute de Regulament, constat că în urma consultărilor liderii de grup nu au propus nimic, în aceste condiţii constat că este ora 11,30 şi închid şedinţa”, a afirmat Iordache.

Potrivit ordinii de zi a plenului, la ora 12,00 urmează şedinţa de vot final. Deputaţii au rămas cu toţii în sală după închiderea şedinţei. AGERPRES

comments

comments