full screen background image

Proiectul “Francofonia în comunitate” continuă la Biroul Francez

Miercuri, 5 decembrie, ora 17.00, la Biroul Francez din Suceava, micii francofoni continuă învățarea limbii franceze cu ector dr. Mariana Șovea, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării.

Săptămâna aceasta, ei vor aborda vocabularul de iarnă, vor formula dorințe, vor cânta, vor desena și se vor juca alături de ariciul Léo și de Maxence Caron, lectorul de franceză.

Începând cu ora 18.00, elevi din trei licee partenere, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și recent afiliatul partener LIVELY INSIGHTS Lively Roma, propun activități interculturale și concursuri tematice răsplătite cu diplome, premii dulci și alte surprize.

De asemenea, trubadurii Colegiului de Artă vor interpreta, la diverse instrumente, cântece tradiționale de iarnă din diverse spații culturale.

Prof. dr. Petronela Munteanu, prof. dr. Cristina Hetriuc și prof. Anca Dăscăliuc sunt coordonatoarele acestor activități promotoare ale plurilingvismului și diversității culturale europene, familiarizării elevilor cu elemente de cultură și civilizație europeană.

Activitățile fac parte din proiectul “Francofonia în comunitate”, un proiect realizat de Biroul Francez din Suceava în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sprijinit de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Intrarea este liberă.

comments

comments