full screen background image

Inaugurarea grupului statuar “Altarul Eroilor” şi defilare militară la Fălticeni, de Ziua Naţională

Sâmbătă, 1 Decembrie, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României, Primăria municipiului Fălticeni a organizat o serie de manifestări publice.

De la ora 10.30, s-a desfăşurat Ședința festivă a Consiliului Local Fălticeni.

Au fost acordate titluri de Cetățean de Onoare al Municipiului Fălticeni, arhitectului Crișan Victor Popescu (post mortem) şi artistului plastic Gabrel Baban), moment urmat de alocuțiuni ale invitaților.

De la ora 11.00, a avut loc Festivitatea inaugurării grupului statuar “Altarul Eroilor”, pe Aleea pietonală, în vecinătatea sediului Primăriei Fălticeni.

Au fost dezvelite busturile eroilor: Căpitan Gavril Danielescu (decorat cu Ordinul Militar de Război “Mihai Viteazul” și Legiunea de Onoare în grad de cavaler, în Primul Război Mondial) și Căpitan – comandor Constantin Costăchescu (Comandant al submarinului NMS Delfinul, participant la acțiunile de luptă desfășurate în Marea Neagră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

Cu ocazia acestui eveniment a fost oficiată o slujbă religioasă, au fost depuse coroane și jerbe de flori și a fost organizată o defilare cu subunități de jandarmi și pompieri de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Detașamentul de Pompieri Fălticeni. Grupurile folclorice “Moldava” și “Micii răzeși”, de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonate de prof. Lenuța Rusu, au prezentat un program artistic adecvat momentului.

La evenimente au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și județene, prefectul județului, parlamentari, conducători de instituții publice, primari din zona Fălticeni. Invitați speciali au fost mai mulți ofițeri în rezervă, care au venit de la București.

După amiază, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni a fost vernisată expoziția: „Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete”.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza