full screen background image

Ştrandul din Iţcani va fi reconstruit cu 12 milioane de lei

Consiliul Local Suceava a ap0robat astăzi, cu 15 voturi “pentru” şi 7 abţineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a investiţiei în modernizarea ştrandului Iţcani.

Conform proiectului, investiția se va ridica la aproape 12 milioane de lei, iar execuţia efectivă se va desfăşura pe durata a 24 de luni.

Astfel, pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand, se vor amenaja: un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 de metri pătraţi; un bazin cu apă sărată, de 250 de metri pătraţi, un bazin pentru copii, de 420 de metri pătraţi; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare.

Ar urma să mai fie construite; un spaţiu de joacă pentru copii; două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 de metri pătraţi; o platformă de plajă deck, de 700 de metri pătraţi; un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ.

Pe lângă reţelele de utilităţi, în plan mai este dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video.

Licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate privind modernizarea ştrandului de la Iţcani a fost câştigată de Aghemir Company Bucureşti

Iniţial, ştrandul trebuia să fie modernizat pe vechea structură, însă la iveală a ieşit faptul că bazinele prezintă fisuri incompatibile cu standardele în vigoare.

Expertiza efectuată la solicitarea autorităţilor municipale sucevene a concluzionat că o eventuală reabilitare ar fi mai scumpă decât demolarea şi reconstruirea.

comments

comments